Bliv en del af kontrolopgaverne i Toldstyrelsen og samarbejd med tjenestehunde og kolleger i kampen mod ulovlige varer

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Vil du være med til at forhindre ulovlig ind- og udførsel af fx narko, våben og større pengebeløb ved at kontrollere varer, rejsende og transportmidler? Har du lyst til en hverdag, hvor du primært deltager i kontroller, og hvor du inddrager tjenestehunden i arbejdet, når det er relevant? Er du robust, og kan du håndtere personer i pressede situationer på en både respektfuld og myndig måde? Så er du måske vores nye kollega.

Kontrol i tæt samspil mellem dig, tjenestehund og kolleger
Din overordnede opgave er – i tæt samarbejde med din tjenestehund og dine kolleger – at sikre toldindtægter og beskytte borgere og samfund mod farlige og ulovlige varer. I den samfundsbeskyttende kontrol søger vi primært efter narko, doping, våben, tobak, større pengebeløb og kopivarer.

Asger, som er én af dine kommende kolleger, fortæller:

”Som hundefører i Billund Lufthavn anvender vi hundene ved både ind- og udrejsekontroller. Det inkluderer blandt andet søg i bagagekælder, på bagagebånd, i fly og blandt passagerer. For mig er det vigtigt at være med til at løse en vigtig samfundsopgave i tæt samarbejde med min tjenestehund. Arbejdet i en lufthavn giver et spændende og alsidigt arbejdsmiljø, hvilket jeg sætter pris på.”

Arbejdet er meget fleksibelt, og du vil også løse opgaver uden hund. Derudover vil du indimellem bidrage i andre enheder i forbindelse med aktioner, primært i det syddanske, men der kan forekomme opgaver i hele landet. Du skal desuden være indstillet på at arbejde på alle tidspunkter af døgnet (i såkaldt kontinuerlig tjeneste), også i weekender og på helligdage.

Rolig, konstruktiv og i god form
Din uddannelsesbaggrund er ikke afgørende, men det er vigtigt, at du sammen med din tjenestehund kan løse opgaver i tæt samarbejde med dine kolleger. Du skal kunne sætte dig ind i regler, procedurer og relevant lovgivning på told- og kontrolområdet, og derfor skal du have både administrativ og talmæssig forståelse. Hvis du har erfaring med told eller med at arbejde med tjenestehund, er det en fordel.

Vi lægger særlig vægt på, at du:

  • er god til at omstille dig, da vagtplanen kan ændre sig, eller fokus kan ændre sig i løbet af dagen
  • er i god fysisk form, da du skal bevæge dig meget rundt og skal kunne løfte din hund
  • byder ind med en positiv tilgang til både de rejsende, dine kolleger og opgaverne
  • kan begå dig på både dansk og engelsk
  • har kørekort, minimum kategori B.
Som hundefører i lufthavnen vil du møde mange forskellige mennesker. Der er ofte travlt, og derfor er det vigtigt, at du kan bevare roen og overblikket, samtidig med at du optræder myndigt og professionelt. Du skal kunne håndtere konflikter og kommunikere tydeligt.

Som en del af din onboarding vil du deltage i både e-læring, sidemandsoplæring og intern undervisning. Du skal forvente, at den toldfaglige oplæring kan vare op til seks måneder. Derefter vil du modtage din tjenestehund.

Tjenestehunden som nærmeste kollega
Toldstyrelsen køber tjenestehunden, og Hundetjenestens instruktører fortræner den. Tjenestehunden er Toldstyrelsens ejendom og betragtes derfor som et arbejdsredskab. Hunden skal dog bo hjemme hos dig.

Hvis du i forvejen har hund på din bopæl, skal du derfor være indstillet på, at din tjenestehund vil have førsteprioritet – også hvis den uheldige situation skulle opstå, at din private hund og din tjenestehund ikke fungerer sammen.

Asger fortæller om træningen af sin tjenestehund:

”For at hunden kan arbejde optimalt er det vigtigt at holde træningen ved lige. Derfor træner vi så vidt muligt hver dag. Der er også fællestræning på tværs af enhederne, hvor vi udveksler erfaringer og træningsmetoder. Det hele er med til at sikre, at hunden kan finde frem til det, vi leder efter – og det er den fedeste følelse, når det sker!”

Vi sikrer effektiv toldkontrol
Toldstyrelsen har ca. 900 medarbejdere fordelt over hele landet. Vi kommer med vidt forskellige baggrunde og fagligheder – men vi er alle drevet af at tage del i en vigtig opgave, og vi er stolte af de resultater, vi skaber. I kontrolenhederne arbejder vi hver dag på at sikre det danske samfund mod ulovlige og farlige varer og på, at virksomheder og borgere betaler den korrekte told. Hvis du har lyst til at samarbejde med engagerede kolleger i hele landet og vil være med til at løse en international opgave, der skaber værdi for Danmark og sikrer det danske samfund, så er Toldstyrelsen noget for dig. Sammen skaber vi muligheder på tværs af grænser.

Du bliver en del af enheden Samfundsbeskyttende Kontrol Syd, hvor vi hjælper hinanden med opgaverne og vægter det sociale højt. Vi lægger vægt på en ærlig og konstruktiv dialog og på den gode omgangstone.

Kontakt og ansættelsesvilkår
Send ansøgning, CV og dokumentation for uddannelse senest søndag den 9. juni 2024 via linket ”Søg stillingen”.

Hvis du har spørgsmål med hensyn til stillingen og toldkontrolopgaven, er du velkommen til at kontakte funktionsleder Allan Petersen på telefon 72 37 67 13 eller funktionsleder Anna Langkilde på telefon 72 38 33 53 på hverdage kl. 8-16.

Hvis du har spørgsmål med hensyn til hundeopgaven eller træningen af din tjenestehund, kan du kontakte tilsynsførende Christian Fjord Kirkeby på telefon 72 37 07 11 på hverdage kl. 8-10.

Vi holder første samtalerunde torsdag den 13. juni. En del af første samtale indebærer, at du skal gå med hund sammen med vores tilsynsførende. Anden samtalerunde, som omfatter en logisk test og en personprofilanalyse, foregår torsdag den 20. juni.

Forud for ansættelsen indhenter vi referencer og straffeattest.

Ansættelse sker under forudsætning af, at du kan sikkerhedsgodkendes til klassifikationsgraden HEMMELIGT, da du skal arbejde med klassificerede informationer og systemer. Godkendelsen sker på baggrund af en sikkerhedsundersøgelse, som foretages af Politiets Efterretningstjeneste.

Du bliver ansat på overenskomstvilkår i henhold til enhver tid gældende overenskomst for kontorfunktionærer, laboranter og it-medarbejdere (HK) eller overenskomst for fuldmægtige m.fl. (DTS) i Skatteministeriet. Du bliver ansat i Skatteministeriet med tilhørende institutioner.

Ansættelse pr. 1. august 2024 eller efter nærmere aftale.

Dit arbejdssted vil være Passagerterminalen 10, 7190 Billund.

Læs mere om ansættelse i Toldstyrelsen på toldst.dk/job.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Billund Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Fastansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Skatteforvaltningen, Billund, Passagerterminalen, Passagerterminalen, 7190 Billund

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 09-06-2024; - ansøgningsfristen er overskredet

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6055345

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet