Kender du dine rettigheder?

Profilbillede

Da corona pandemien for alvor ramte Danmark, gik der ikke længe før det kunne mærkes på samfundet. Overalt i landet steg ledigheden, for hvorfor have ansatte hvis ikke man kunne betale dem? 

Dette gjaldt desværre ikke kun for de voksne, men også de unge, som pludselig stod uden job. Dykker man dybere ned i universet af ungarbejdere, viser det sig da også at det er de færreste unge, der reelt kender deres rettigheder når det kommer til job. 

Kig forbi og sig hej

Lige præcis derfor vælger jobpatruljen at tage på besøg hos de forskellige virksomheder i Billund, Vejen og omegn.

Som mennesker, betyder førstehåndsindtrykket utrolig meget, for hvilke valg og beslutninger vi tager fremadrettet i vores liv. Vi danner os erfaringer ud fra det vi oplever, og på baggrund af dette tager nogle valg i livet. Et sundt og imødekommende arbejdsmarked, er derfor alfa omega for at de unge kommer godt ind på arbejdsmarkedet.

Jobpatruljens fokus er derfor også at sørge for at oplyse landets unge, om deres rettigheder når de starter et fritidsjob. Det er især emner omkring ferie, arbejdstimer, prøveperioder, løn og arbejdsforhold som jobpatruljen oplever går igen, når de tager en snak med de unge. 

Du kan læse meget mere om Jobpatruljen her.

Kilde: Redaktionen
Mød redaktionen
Profilbillede
Mattias Sundroos ms@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Martin Johannes Madsen mjm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emilie Bjergegaard eb@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Schrøder Rasmussen ssr@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Sofie Sandager ss@heymate.dk