Sidste trav på Billund travbane

Profilbillede

Som bekendt lukker Billund travbane efter mere end 50 år. Travbanen, beliggende på Nordmarksvej, har også i sine mange år været midtpunkt for mange gode stunder igennem årenes løb.  

Nu er banen til gengæld blevet solgt, hvilket betyder, at den efter årsskiftet vil få nye ejere. I den forbindelse blev det sidste travløb på Billund Trav dermed også afholdt lørdag den 23. oktober 2021. 

For Anni Rose og John Knudsen betyder lukningen af travbanen et stort tab. De har nemlig været deltagende ved hvert eneste løb, der har været afholdt. Selvom de ikke selv er aktive indenfor hestesporten, har de indtil nu oplevet en stor glæde ved at være tilskuere til løbene. 

Det hele startede tilbage i 2016, hvor en gruppe aktionærer i Billund Trav A/S afslog et tilbud fra Kirkbi A/S. Tilbuddet, der dengang lød på 45 millioner kroner, skulle dog vise sig ikke at være godt nok. Fire år efter - i 2020 - valgte selvsamme firma, endnu engang, at komme med et tilbud - denne gang på et noget højere beløb end sidst. 

Travbanen blev derfor i efteråret 2020 solgt til Kirkbi A/S for et beløb, der lyder på minimum 58 millioner kroner. Med i aftalen for købet, blev dog, at den 200.000 kvadratmeter store travbane som udgør Billund Trav, kunne blive indtil årsskiftet. Først herefter vil travbanens og dets arealer ejes af Kirkbi A/S.

Ny bydel på vej

I forbindelse med salget af Billund Trav, har Kirkbi A/S planer om, at der i løbet af næste år vil ske væsentlige forandringer på arealet. Her vil der nemlig i anledning af opbygningen af Billund Byvision, blive bygget en helt ny bydel i området. 

Kilde: JydskeVestkysten