Kartoffellaug kom med nye kartofler til plejehjemsbeboere for 25. gang

Borgmester Stephanie Storbank hjalp med at servere for beboerne på Fynsgade Plejehjem, som i dag holdt kartoffelfest med stegt flæsk og persillesovs. Foto: Billund Kommune.
dato

Det er efterhånden en 25 år lang tradition, at Billund Kommunes Kartoffellaug sørger for nye danske kartofler og snaps til beboerne på kommunens plejehjem på Valdemarsdag. I dag, mandagen efter Valdemarsdag, er ingen undtagelse. Borgmester Stephanie Storbank var derfor inviteret med til kartoffelfest på Fynsgade Plejehjem, hvor hun hjalp med at pille jordbær til desserten.

Der var feststemning og en duft af stegt flæsk på Fynsgade Plejehjem i Grindsted i dag, da beboerne til frokost fik serveret nye kartofler med stegt flæsk og persillesovs og en snaps for at fejre Valdemarsdag. Der var også plads til fællessang, og til dessert var der friske jordbær med flødeis.

Borgmester Stephanie Storbank deltog også i den store kartoffelfest på Fynsgade Plejehjem, da hun som borgmester i kommunen er protektor for kartoffellauget, som hvert år kommer med nye kartofler til alle kommunens plejehjem. Iført sit forklæde med kartoffellaugets logo var hun med til at klargøre jordbærene og efterfølgende nyde frokosten sammen med plejehjemmets beboere.

”Det er virkelig en festdag med hygge og god mad, som vores fantastiske frivillige og dygtige personale sammen stabler på benene på alle vores plejehjem, og det skaber så meget glæde hos beboerne. Derfor er jeg rigtig glad for, at jeg i dag fik mulighed for at hilse på beboerne og hjælpe lidt til,” siger Stephanie Storbank, borgmester i Billund Kommune.  

Nye kartofler på Valdemarsdag
Det er Billund Kommunes Kartoffellaug, der leverer de godt 185 kilo nyopgravede kartofler og 32 halve flasker snaps til den store kartoffelfest, som foregår på alle kommunens plejehjem.  

Sådan har det været, siden lauget blev stiftet i år 2000 med det formål at sikre servering af nye, danske kartofler til beboere og brugere på Billund Kommunes plejehjem omkring Valdemarsdag den 15. juni - dagen, hvor Dannebrog ifølge myten faldt ned fra himlen i Estland. Dermed kan kartoffellauget i år fejre 25-års jubilæum, og kartoffelfesten spreder fortsat glæde blandt plejehjemmenes beboere.

”Traditionen med kartofler på Valdemarsdag betyder rigtig meget for vores beboere, og det er noget, både vi som personale og beboerne går og glæder os til, og for beboerne er der også mange gode minder forbundet med at få nye kartofler, så vi håber, at kartoffellauget forsætter mindst 25 år endnu, fortæller Birgitte Christiansen, plejehjemsleder på Fynsgade Plejehjem.

Det var oprindeligt Danmarks Kartoffel Råd, som fik idéen til en årlig kartoffelfest i forbindelse med Valdemarsdag, hvor beboere på plejehjem over hele landet kunne fejre dagen med nye kartofler og en snaps. Siden har traditionen bredt sig til flere af landets kommuner – heriblandt Billund Kommune.

Kilde: Billund Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.